Kliniğimiz

İncilipınar, Şehitkamil/GAZİANTEP

Çalışma Saatleri

Pazar Hariç 09:00 - 19:00

Uzmana Sorun

0541 698 06 57

İletişim Bilgileri

Gazimuhtarpaşa Bulv. İncilipınar Mah. Kalyon İş Merkezi Kat:2 No:65 Şehitkamil/GAZİANTEP

0541 698 06 57

info@bkhaircenter.com

Sık Sorulan Sorular

Hayır. Saç ekimi 4 – 8 saat kadar sürer. Saç ekimi sonrasında kişi, iş ve sosyal çevresinde bu işlemin bilinmesini istemiyorsa yaklaşık 7 günlük bir zamana ihtiyacı vardır. Eğer bu tür endişesi yoksa 1 gün içinde günlük hayatına dönebilir.

İşlem sonrasında ekim alanında kırmızı kabuklanmalar görülür. Günde bir kez başınızı yıkayarak bunu önleyebilirsiniz. 5-6 gün içinde kabuklar tamamen dökülür. Kabuklarla birlikte ekilen saçlar da dökülür. Böylece 7 ila 15 gün içinde hasta ekim öncesi görünümüne döner.

Daha sonra bir ay kadar görünümünde değişiklik olmaz. Yeni saçlar 2 ay sonra çıkmaya başlar. Hastada değişim en çok 3 ve 4. aylarda görülür. Sonraki dönemlerde saçların tamamının çıkması bazen 7-8 ayı bulmaktadır. Kişinin saç ekiminden sonra beslenmesi ve özellikle psikolojik durumu saçların çıkması açısından ciddi önem arz etmektedir.

Saç ekimi, ekim yapılan alanın büyüklüğüne ve hastanın saç dökülmesinin devam edip etmemesine göre birden çok seansı gerektirebilir.

Saçlar uzun, keratin içerikli yapılardır. Keratin kopmaya ve aşınmaya dayanıklı bir proteindir. Tırnaklarımızda saçlarımız gibi keratin yapıdadır. İnsan vücudundaki diğer proteinler gibi keratin de amino asit olarak adlandırılan küçük moleküllerin birleşmesinden oluşmuş büyük bir moleküldür. Saçın yapısındaki keratin ölü deri hücrelerimizden yapılır.

İhtiyaç olan saç miktarı, hekim tarafından uygulanacak saç analizi ile belirlenir. Dökülme tipi belirlendikten sonra dökülmesi muhtemel alanlara da sıklaştırma işlemi uygulanabilir. Tek seansın yeterli olmadığı durumlarda, en iyi sonuçlara genellikle ikinci seans sonrası kavuşulmaktadır.

İşlem için yaştan çok dökülmenin şekli belirleyicidir. Çıplak gözle bakıldığında deri görülür hale geldiyse o bölgedeki saç yoğunluğu normal yoğunluğun % 50’ sinin altına düşmüş demektir. Bu durumda kişiye uygulanacak en etkilli tedavi, saç ekimidir.

Saça rengini melanin adlı bir pigment verir. Bu pigment saç soğanında bulunan melanosit adlı özel hücreler tarafından üretilir.

Saç dökülmesi hem erkeklerde, hem de kadınlarda görülebilen bir sorundur. Fakat erkeklerdeki daha fazla göze çarpar. 25 yaşındaki erkeklerin % 25’ inin saçı biraz da olsa dökülmeye başlamıştır. Bu oran 50 yaşındaki erkekler arasında % 50’ ye çıkar.

Ekilmesi gereken foliküler ünite sayısı belli özelliklere bağlı olarak kişiden kişiye değişir. Saç dökülmesi tipi bunların içinde en önemlisidir. Gerekli saç miktarını belirleyen diğer faktörler ise saç rengi, saç telinin kalınlığı, biçimi ve saç dökülmesinin gelecek dönemde devam etme ihtimalidir.

Stres bazı durumlarda yaygın saç dökülmesine neden olabilir. Telojen effluvium olarak da adlandırılan bu tür saç dökülmesi androgenetik alopesiden farklıdır. Stres sebebi ortadan kaldırılırsa, bu nedenle dökülen saçlar yaklaşık bir yıl içinde yeniden çıkar.